Szochó kedvezmények-valóban kihasználjuk?

Mostani bejegyzésemben a szochó kedvezményeket mutatnám be.

Ugyan ma a munkaerőhiány végett elég nehézkes lenne kedvezmények igénybevehetősége alapján megválogatni a felvenni szándékolt munkatársainkat, de azért vizsgáljuk meg milyen kedvezmények vehetőek igénybe, nehogy lecsússzunk róluk. (A teljesség igénye nélkül, a felsoroltak a leggyakrabban előfordulóak)

 

  • GYED, GYES, Gyermeknevelési támogatás folyósítása alatt valamint azt követően a bruttó munkabér de legfeljebb 100.000 Ft 22%-val csökkenthető a szochó a foglalkoztatás első két évében, maj a harmadik évben ugyanezen alap 11%-al.
  • Minimum három gyermekre tekintettel családi pótlékra jogosult szülőként GYEDben, Gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesült/részesülő munkavállaló esetében a bruttó munkabér de legfeljebb 100.000 Ft 22%-val csökkenthető a szochó a foglalkoztatás első két évében, maj a harmadik évben ugyanezen alap 11%-al.
  • 25 év alatti max 180 nap biztosítási jogviszonnyal rendelkező pályakezdő esetében a a bruttó munkabér de legfeljebb 100.000 Ft 22%val csökkenthető a szochó a foglalkoztatás első két évében.
  • 25 év alatti és 55 év feletti munkavállaló esetében a bruttó munkabér, de legfeljebb 100 000 Ft 11%-ával csökkenthető.
  • Szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak esetén bruttó munkabér, de legfeljebb 100 000 Ft 11%-ával csökkenthető.
  • Tartósan álláskeresők után igénybe vehető a bruttó munkabér de legfeljebb 100.000 Ft 22%-val csökkenthető a szochó a foglalkoztatás első két évében, maj a harmadik évben ugyanezen alap 11%-al.

Részletekért, az igénybevétel módjáról, további lehetőségekért keressen bátran!

1344